Selecteer een pagina

Een beknopt overzicht van onze belangrijkste functionaliteiten

Tour-Agenda is een alles-in-één dispatch systeem met ongekende mogelijkheden. Het beheren van ritten, voertuigen, personeel, en de moderne vlekkeloze communicatiemogelijkheden met klanten maken het mogelijk om efficientie binnen de organisatie te verhogen.

Hieronder hebben we een aantal belangrijke functioneliteiten benoemd binnen Tour-Agenda. En het mooie is: met grote regelmaat komen er nieuwe funtionaliteiten bij! Wij luisteren naar de vraag in de markt, en blijven volop doorontwikkelen om deze vraag te beantwoorden.

Client portalen

Tour-Agenda geeft verschillende mogelijkheden om eindklanten op een laagdrempelige manier ritten aan te vragen en te beheren.

Client portalen – publieke portalen

Tour-Agenda geeft de mogelijkheid om een aanvraag formulier op de website te plaatsen waar op een laagdrempelige manier een reservering en prijsaanvraag kan worden gemaakt.

De aanvraag komt automatisch binnen op de Tour-Agenda omgeving. De centralist kan met enkele drukken op de knop een passende aanbieding naar de klant toesturen. Deze kan het aanbod direct online opvolgen.

Client portalen – prive portalen

Voor vaste terugkerende klanten geeft Tour-Agenda de mogelijkheid om een gebruikersaccount aan te maken.

Met dit account kan de klant zelf ritten aanvragen, wijzigen of annuleren. Deze acties zijn gebonden aan rechten die de touringcar-ondernemer zelf toewijst aan de gebruiker. De status is live te volgen voor de klant.

Centrale - Planning

In ons plansysteem is het mogelijk om in enkele stappen een rit aan te maken. Van een A naar B tot aan een meerdaagse rit, ons systeem zorgt voor een duidelijk en robuuste voorziening om beeld te houden op de planning.

De opvolging van ritten verloopt via een standaard (TOMP-API), zodat het eenvoudig en eenduidig uitgewisseld kan worden met externe partijen en reizigers.

Centrale - Groepsvervoer

In Tour-Agenda is een groepsvervoer module welke het mogelijk maakt om groepsreizen te plannen met meerdere ophaallocaties en bestemmingen. Het is op inidivu-niveau mogelijk om de reizigers te registreren en te beheren.

Ook bij de groepsvervoer-module gaan wij een stapje verder dan de rest. Zo maken wij het bijvoorbeeld mogelijk om in-/uitstap registratie mogelijk te maken op QR-Code of RFID-kaart, een veilige en perfecte manier voor bijvoorbeeld leerlingenvervoer.

Centrale - Terugkerende ritten

Tour-Agenda heeft een planning systeem die het mogelijk maakt op terugkerende ritten automatisch voor bepaalde periodes in te plannen.

Centrale - Planboard

Wij maken het mogelijk om een planboard weergave op te roepen waar op basis van chauffeur en/of voertuig een duidelijke tijdlijn zichtbaar is van de bezetting.

Dit overzicht maakt het mogelijk om overcapaciteit op te vullen en efficienter te plannen.

Centrale - Monitoring

Ons systeem voorzien in een duidelijk overzicht van relevante ritten. Voorzien van meerdere filtermogelijkheden en status-iconen.

Ook aankomst tijden worden actief gemonitord, en de centralist kan worden geattendeerd op een te late aankomst waardoor tijdig de juiste acties kunnen worden genomen.

Centrale - Tarief calculator

Tour-Agenda voorziet in een uitgebreide tarief calculator om het juiste tarief te calculeren bij een rit. Onze calcualor houdt rekening met het type rit, wachttijden, standplaatsen, periodes, voertuig types en nog vele andere variabelen.

Centrale - Route berekening

Onze routing-service is een route-berekening systeem die op basis van voertuigspecificaties in staat is een passende route te calculeren. De calculator zal rekening houden met de afmetingen en het gewicht van de voertuigen, en berkend tevens aumatisch de totale duur en afstand per land zodat daar de juiste BTW-tarieven op toegepast kunnen worden.

Centrale - Track & trace

Ons track&trace systeem laat de centralist op een duidelijke wijze zien waar alle voertuigen zich bevinden en met welke taken ze bezig zijn.

Centrale - Rit notities en communicatie

In Tour-Agenda is het mogelijk om bij elke rit op verschillende niveau’s berichten toe te voegen. Dit maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze klantcontacten over een rit te archiveren bij de rit zelf. De berichten zijn verdeelt in openbaar contact met de klant, chauffeur contact, berichten bestemt voor de chauffuer, of intern contact, berichten welke enkel voor intern zijn bestemd.

Centrale - communicatie

Binnen Tour-Agenda hebben we een communicie-stroom tussen werknemers of de algemene groep. Hierbinnen is het mogelijk om elkaar eenvoudig berichten te sturen. Een chauffeur kan eenvoudig een bericht sturen naar de centralistengroep zodat de op dat moment actieve centralist het bericht kan lezen en op kan volgen.

Centrale - Documenten

Voor elke rit is het mogelijk om verschillende documenten te koppelen, dit maakt het mogelijk om eenvoudig instructies of extra informatie bij te sluiten bij een rit.

Centrale - Producten

Het is mogelijk om producten aan te maken in het systeem welke te koppelen zijn met ritten. Broodjes, frisdank, bestickering? Allen eenvoudig te beheren per rit.

Centrale - Voertuigbeheer

Binnen Tour-Agenda is het mogelijk om alle voertuigen te registreren met de juiste specificaties, hierbij maakt ons systeem ook gebruik van de RDW database. Naast voertuig specificaties kunnen ook categorieen en eigenschappen worden toegewezen welke gebruikt kunnen worden voor de tarieven calcuatie. Zo kan er voor extra’s, zoals bijvoorbeeld een luxe bus, eenvoudig een hoger tarief worden gehanteerd.

Administratie - Bedrijfsprofielen

We zien steeds vaker dat bedrijven meerdere huisstijlen en websites gebruikt om specifieke doelgroepen aan te spreken.

Wij bieden de mogelijkheid om in 1 account meerdere bedrijfsprofielen aan te maken, hierdoor kunnen niet enkel huisstijlen uit elkaar gehouden worden, maar ook administaties, ideal bij meerdere rechtspersonen.

Administratie - Facturatie

Tour-Agenda voorziet in een basis facturatie-systeem waarbij het mogelijk is ritten en producten met de juiste BTW-tarieven te factureren aan klanten.

Wat wij ook bieden is een directe koppeling aan diverse boekhoudsystemen. Voorbeelden hiervan zijn Moneybird en Exact Online. Een makkelijke manier om de administratie eenvoudig te archiveren in 1 centraal systeem.

Koppelingen - TOMP-API

Tour-Agenda maakt gebruik van een open standaard voor data-uitwisseling. Dit maakt Tour-Agenda een ideale partner voor een automatische koppeling met een boekingsplatform of online reserveringstool.

Met deze koppeling kan een extern syteem toegang gegeven worden om direct prijsopgaves aan te vragen en beschikbaarheid van specifieke voertuigen in te zien.

Koppelingen - Ritten uitwisseling

Tour-Agenda maakt het heel makkelijk mogelijk om ritten uit te wisselen tussen bedrijven. Met 2 drukken op de kop kan een rit worden toegewezen aan een andere Tour-Agenda omgeving, en kan de status in het eigen systeem gemonitord worden.

OnDemand - platform

Ons OnDemand platform is ontwikkeld om een vraag en aanbod omgeving te crceeren voor het uitwisselen van ritten. Middels dit platform kun je overcapaciteit (lege kilometers) voorkomen.

OnDemand - aanbieden

Het is mogelijk om ritten op ons OnDemand platform systeem aan te bieden. Je kunt per rit aangeven welke requirements er benodigd zijn om de desbetreffende rit uit te voeren. Je kunt zelf kiezen welke bedrijven je toegang wilt geven tot deze aangeboden ritten.

OnDemand - claimen

Het is mogelijk om ritten te claimen en te rijden van bedrijven waar je bent aangesloten om de ritten in te zien op het OnDemand platform.

Chauffeur - App

Voor de chauffeur hebben wij een gebruiksvriendelijke app waarin de ritten verwerkt kunnen worden. Met enkele simpele stappen kan een dienst worden gestart en ritten ingezien en gereden worden.

Chauffeur - Diensten

In de app kan de chauffeur zijn of haar dienst starten en stoppen, ook kunnen pauzes geregistreerd worden.

Beheer - Gebruikersrollen

Tour-Agenda maakt binnen het systeem gebruik van verschillende gebruikersrollen. Zo heeft elke gebruiker de benodigde rechten voor het uitvoeren voor zijn of haar functie.

Beheer - API

Wij hebben een zeer duidelijk gedocumenteerde en moderne API beschikbaar, deze geeft de mogelijkheid om externe systemen te laten communiceren met ons platform op een laagdrempelige manier.

Beheer - AVG

Veiligheid en privacy staan hoog bij ons in het vaandel. Datauitwisseling gaat standaard via onze API welke voldoet aan het GDPR vereisten, en is gebaseerd op een open standaard: de TOMP-API.

Wij horen graag waar wij je mee van dienst kunnen zijn!